ÖSYM yaptığı son dakika duyurusunda, yükseköğretim kurumları sınavı (yks) için başvuru kılavuzunun yayımlandığını aktardı. ÖSYM duyurusunda yks başvuru tarihleri ve diğer detayları netlik kazanmış oldu. Konuya yönelik yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi...

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS), 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacaktır. 15 Haziran 2019 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

2019-YKS başvuruları, 12 Şubat - 6 Mart 2019 tarihleri arasında alınacaktır.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2019-YKS Kılavuzunda yer almakta olup, adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Milyonlarca öğrenci katılım sağlayacak

YGS ve LYS' nin ardından değişiklik göstererek, YKS olarak kayıtlarda yerini alan sınav, 12 Şubat 2019 tarihleri itibariyle başvurularını alacak. YKS' nin ardından adaylar alanlara göre sınavlara alınacaklar. Bu sınavın, diğer sınavlardan bir farkı da bulunuyor. YKS katılımcısı adaylar, aldıkları puanları önümüzdeki sene de kullanma hakkına sahip olacaklar. Bu puan ellerinde bulunan adaylar, sonraki sene yalnızca TYT katılarak puanı kullanabiliyorlar. YKS, 3 oturumlu bir sınavdır. YKS’ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur.
Diğer oturumlar ise isteğe bağlıdır.

2018-2019 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okumakta olan öğrenciler, Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar, Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar sınava katılım sağlayabileceklerdir.

YKS başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim