Bilindiği üzere ÖSYM'de sıklıkla tekrarlanan hataların artmasından sonra başkanın değiştirilmesi bekleniyordu. Duyur Resmi Gazete aracılığı ile ne zaman yayımlanacak derken sonunda beklenen ilan bugün yayımlandı ve Resmi Gazete'de ÖSYM başkanının kim olduğu belirtildi.

Resmi Gazete'nin yeni sayısında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer'in atandığı belirtildi. Peki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına atanan Prof. Dr. Mahmut Özer kimdir?

Prof. Dr. Mahmut Özer Kimdir

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına atnan Prof. Dr. Mahmut Özer'in 1970 yılında Tokat'ta doğduğu öğrenildi. İlköğretim, ortaokul ve ortaöğretim hayatını Tokatta tamamladı ve üniversite hayatını İstanbul'da bulunan  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünü kazanarak başlattı. Bu bölümden 1992 yılındam ezun lan Prof. Dr. Mahmut Özer yüksek lisans ve doktora yapma kararı aldı.

Tokat'a yakın bir il tercih etmeye çalışan Prof. Dr. Mahmut Özer yüksek lisans ile doktora eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalında tamamladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve  Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksekokulu'nda bir süre istihdam eden Prof. Dr Mahmut Özer ÖSYM'nin yeni başkanı olarak atandı ve duyuru Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ