ÖSYM az önce 13 Aralık 2019 tarihi saat 10:00 itibari ile yapmış olduğu duyuruya göre Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sürecini başlattı. tercihler Sağlık Bakanlığı Sözleşmel, Pozisyonlarında 657 Sayılı Devle Memurları kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilecek.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Tercih yapacak adaylar belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. tercihler adayların 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden almış oldukları KPSS puanı ile değerlendirilecektir.

Bunun dışında adayların, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusundaki şartlar, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olan durumu olmamak, Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

TERCİH EKRANI AÇILDI!

ÖSYM ais üzerinde açılan tercih ekranı ile binlerce aday tercih yapacak. Bu durumda tercihler 13 Aralık 2019 tarihi saat 10:00 itibari ile başlamış olup en geç 19 Aralık 2019 tarihi saat 23:59 a kadar tercih yapılması gereklidir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2019/7 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZLARI:

TERCİH EKRANI:

Tercihler ÖSYM AİS üzerinde başlamış olup adayların tercih yapabilmeleri için tercih ücreti olan 20 TL yi aşağıdaki bankalara yatırmaları gereklidir.

BURADAN TERCİH YAP!