Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından az önce gelmiş olan duyuruya göre YKS terih kılavuzu yayımlandı. 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde sınava katılan adayların beklediği kılavuz az önde duyuruldu.

YKS SONUÇLARI AÇIKLANIYOR!

ÖSYM tarafından yayımlana sınav ve başvuru takvimine göre 2020 yılı YKS başvuru sonuçları ÖSYM resmi internet adresi üzerimde 28 Temmuz 2020 tarihi itibari ile ulaşılabilecek. Adaylar sonuçlarına saat 10:00 ile açıklanacak.

TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI!

2020-2021 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklardır.

2020-TYT puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

MERKEZÎ YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR?

Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK!

YKS sonuçları 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacağından Üniversite tercihlerinin 29 Temmuz 2020 tarihinde başlaması bekleniyor.

ADAYLAR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA NASIL YERLEŞTİRİLECEKTİR?

Adaylar, Tablo-3'teki ön lisans, Tablo-4'teki lisans programlarına;

a) TYT ve/veya SAY, SÖZ, EA, DİL yerleştirme puanları,

b) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.

Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2020-YKS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

Adayların Merkezi Yerleştirme İçin Tercih Yapabilecekleri Tablolar

2500 POLİS ALIMI YAPILACAK!

YKS sonuçları sonrası Polis Akademisi Başkanlığından gelecek duyuruya göre Polis Meslek Yüksekokulları ( PMYO ) kadın erkek adaylar için 2500 kişilik kontenjan ile 2500 polis öğrencisi alınacak. Adayların PMYO katılabilmesi için YKS TYT puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

SONUÇLARDAN VE DUYURULARDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

TERCİH KILAVUZU İÇİN BURAYA TIKLA

Editör: TE Bilisim