İlgili tercih ekranı 11 ile 18 Eylül 2019 tarihleri arasında ÖSYM aday işlemleri sayfasından erişilebilir olacaktır. 2014 Sonbahar, 2015 İlkbahar-Sonbahar, 2016 İlkbahar-Sonbahar, 2017 İlkbahar-Sonbahar, 2018 İlkbahar ya da Sonbahar, 2018-ALES/2 veya 2019-ALES/1 programlarının herhangi birinde en az 50 ALES-SAY puanı alan teknik öğretmenlik programından mezun olan adaylar tercihyapabileceklerdir.

Tercih Yapılabilecek Alanlar

Hangi teknik öğretmenlik programından mezun olan adayların hangi mühendislik programlarını tercihedebilecekleri aşağıda verilmiştir. Adayların, tercihlerini sadece bu tabloda verilen ilgili alanları göz önündetutarak kılavuzda yer alan mühendislik programlarından yapmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarakyapılabilmesi için öncelikle tablonun dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirirken yalnız mezunolduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartı ile en çok 30 tercihyapabilecektir. Tabloda, mezun olunan alanbulunarak hangi alanlardaki programların tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardanyapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tercih İşlemleri Nasıl Olacak?

Adaylar, tercihlerini sisteme kaydettikten sonra kılavuzda belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internetsayfasında yer alan ödemeler kısmından 20,00 TL tercih ücretini yatırarak tercihlerini 18 Eylül 2019 tarihinde mesai saati bitimine, ödemelerini de en geç 19 Eylül 29019 mesai bitimine kadar gerçekleştireceklerdir.

Kılavuza erişmek ve diğer bilgileri görüntülemek için: https://www.osym.gov.tr/TR,16931/2019-muhendislik-tamamlama-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html

Tercih yapmak için: https://ais.osym.gov.tr