Bakan Ziya Selçuk’tan Son Dakika Açıklama! Ortaokullar ve Liseler Ne Zaman Açılacak? 7. 8. 9. 10. 11. ve 12. Sınıflar Ne Zaman Ders Başı Yapacak?

1.sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime 21 Eylülde başladı. Şimdi ise ortaokulların ve liselerin ne zaman açılacağı bekleniyor. Konu ile ilgili MEB Ziya Selçuk son dakika açıklamada bulundu. 5.6.7.8.9.10.11. ve 12. sınıf öğrencileri okula gidecek mi? sorusunu hem veliler hem de öğrenciler soruyor. Bakan Ziya Selçuk “Biz emin olunsun gün gün takip ediyoruz. Ne tür durumlar söz konusu, neler yaşıyoruz? Şunu açık söyleyeyim ki her şey güzel gidiyor. Tek tük problemler oluşmasına rağmen krize müdahale ekiplerimizle müdahale ediyoruz. Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılacak toplantı sonrasında ortaya konulacak yol haritası olacak. Düşündüğümüzde bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak görevimiz okulları açmak, açık tutmak. Okulların açılmasıyla ilgili şartları izleyerek, duruma bakarak, salgının seyrini takip ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda okulların açılmasıyla ilgili daha ileri aşamalarda kararlar almayı umut ediyoruz çünkü okulların açılmamasıyla ilgili oluşan eğitim ve öğrenme kayıpları uzun vadede tahribatlara yol açabilir" şeklinde bir açıklama yaptı.

KADEMELİ EĞİTİM;

Bakan Selçuk kademeli bir şekilde öğrencilerin ders başı yapacağını belirtti. Bu doğrultuda 2.sınıfların ders başı yapması ile ilgili çeşitli çalışmalar sürüyor. Okullarda sosyallik ne yazık ki azalıyor. Ancak yüz yüze eğitimde tüm okullarda gereken önemler alınmıştır. Bu konuyla ilgili 8. ve 12. sınıflar için MEB cumartesi- pazar olmak üzere haftada 2 gün ders görmek için özel bir kanal açtı. Bu sayede öğrenciler derslerine geri kalmadan eğitimine devam ediyor. Ne yazık ki lise grubu salgın riskini en yüksek taşıyandır. Bu nedenle akademik destek adı altında MEB'in çalışması sürüyor. Bu çalışmada öğrencilerin interneti yok ise 8 GB verilerek dersinde geri kalmaması sağlanıyor. Süreç yıpratıcı olsa da eğitimi aksatmamak için MEB Ziya Selçuk elinden geleni yapıyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim