Yükseköğretim Kurulu YÖK tarafından kurulan Milli Savunma Üniversitesine her sene binlerce subay adayı alımları yapılmaya başlandı. Buna göre subay adayları normal 4 sene üniversite okur gibi MSÜ'de eğitim görmekte, son sınıfta branşına göre kurs görmekte ve sahaya sürülmektedir. Her sene lise mezunu subay alımları yapılmaya devam ederken bu sene de müracaatlar alınacak. Buna göre lise mezunu subay alımı tarihleri belli oldu. Peki ortaöğretim (lise) mezunu subay alımları ne zaman yapılacak, tarihler nedir?

BAŞVURULAR OCAKTA BAŞLIYOR

Yükseköğretim Kurulu YÖK tarafından kurulan Milli Savunma Üniversitesine slise mezunu subay alımı başvuruları Ocak ayı itibari ile başlıyor. Buna göre adaylar müracaatlarını 7 Ocak 2020 tarihinden başlayarak 10 Şubat 2020 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu tarihler arasında adayların müracaatlarını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'ye yapması gerekmekte olup ÖSYM profili olmayan adayların en yakın liselerde görevli memurlara ya da müdür yardımcılarına ulaşması gerekmektedir.

Başvuru tarihine az bir süre kala lise mezunu subay alımına ilişkin aranmakta olan şartlar hususunda detaylı bilgiler açıklanacak olup adayların lise mezunu olması ya da lise son sınıfta öğrenci olması gerekmektedir. AİS ÖSYM tarafından başvurular yapıldıktan sonra adaylar ÖSYM aracılığı ile harici olarak MSÜ tarafından düzenlenen sınava girecektir.

LİSE MEZUNU ASTSUBAY ALIMI

Editör: TE Bilisim