Okullar Ne Zaman Açılıyor? MEB Takvimine Göre Kaçıncı Sınıflar Okula Gidecek?

İlkokul, ortaokul ve lise için uzaktan eğitim gündemdeyken öğrenciler ve veliler okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. 1. sınıf öğrencileri haftada 1 kez örgün eğitim görecek. Peki, dersler 21 Eylül Pazartesi günü başlayacak mı?

MEB Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamaya göre yüz yüze eğitime geçiş yapılacağını duyurmuştu. Bu doğrultuda önümüzdeki hafta pazartesi günü 1. sınıf öğrencilerinin derse başlayacağını açıkladı. 21 Eylül de okulların açılması ile birlikte 1 hafta içerisinde kurul tarafından seçilen bir günde okula uyum için çalışmalar yapılacak. İlkokul öğrencilerinin yüz yüze eğitimde uyumu için öğretmenleri yoğun bir gün bekliyor. Salgın hastalık nedeni ile yüz yüze eğitimde birçok tedbir alındı. Öncelikle öğrenciler maske kullanmak zorunda olacak. Belirlenen mesafelerde öğrenciler gruplar haline bölünerek yüz yüze eğitim görecek.

Normalleşme döneminde MEB bakanının belirlemiş olduğu önlemler doğrultusunda İlkokul ve Anaokulu öğrencileri yüz yüze eğitime başlıyor. Ancak öğrenciler zorunlu olarak okula gitmeyecek. Velilerin verdiği karar doğrultusunda öğrenciler yüz yüze veya uzaktan eğitim görebilecek. Aynı zamanda okula devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık gibi bir sorunu olmayacak. Anaokulu öğrencileri için uyum çalışmaları 30 dakikalık 5 etkinlik ile eğitim verilecek. Okulların açılmasının ardından 2. Hafta uyum için yapılan çalışmalar hafta da 2 kere gerçekleşecek.

Uzaktan eğitim görecek İlkokul ve Anaokulu öğrencileri EBA TV ve EBA PORTAL aracılığı ile dersler görecek. Hem yüz yüze eğitimde hem de uzaktan eğitimde eşit bir şekilde dersler işlenip sınavlar olacak. Öğrencilerin psikolojisi düşünülerek rehber öğretmenler uzaktan eğitim görecek öğrencileri için derslere uyumu hakkında çalışmalar yapacak. Yüz yüze eğitim görecek öğrenciler için ise rehber öğretmenler okul ve derslere uyum için çeşitli etkinlikler yapacak. Süreç ne yazık ki öğrenciler için zor olacak. Ancak öğrencilerin biran önce derslerine adapte olmaları için öğretmenler elinden geleni yapacak. Aynı zamanda velilerin merak ettiği bir diğer konuda sınıfların hijyenik olmasıdır. MEB Bakanı Ziya Selçuk ders başı yapacak öğrenciler için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Diğer bir taraftan da öğrencilerin bir birlerinden eşya alış-verişi yasaklandı. Tüm bu kuralların uygulanması öğretmenler tarafından gözlemlenecek.

Editör: TE Bilisim