2020 Okullar Ne Zaman Açılacak Belli Oldu!

Bakan Selçuk yeni bir açıklamada bulundu. Yaşanan Covid-19 salgın hastalık nedeni ile eğitime bir süre ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede 31 Ağustos da okulların açılması planlanıyor. Okulların kapanış tarihi ise herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda 18 Haziran 2021 olarak belirlendi. Birinci dönem ara tatil 16-20 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşecektir. Yarı yıl tatili 25 Ocak ile 5 Şubat arasında gerçekleşecektir. İkinci ara tatil ise 12 ile 16 Nisan arasında gerçekleşecektir.

AÇIKLANAN GENELGE;

MEB tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen genelgede bir önceki yılda Eba tv üzerinen yapılan ders ve eğitmler için telafi uyum eğitimleri yapılmasını, koronaivürs önlemleri kapsamında alınacak tedbirleri açıklanmıştı. Genelgede "ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında 2020-2021 ders yılı, öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik Bakanlığımızca hazırlanan ‘Eğitim Programı’ ile başlayacaktır." denilmiştir  MEB 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ait çalışma takvimininyönetmelik maddeler kapsamında düzenlendi ve aşağıda belirtilen hususlar 2020 2021 eğitim ve öğretim döneminde gerçekleştirilecek bazı hususlardır;

  • Öğrencilerin eksik konu ve kazanımları ile öğrenme kayıplarına yönelik olarak Bakanlığımızca hazırlanan ve sarmal yapıdaki konu ve kazanımlardan oluşan “Eğitim Programı” ile materyalleri, elektronik ortamda yayınlanacaktır. Program ve materyaller doğrultusunda eğitim süreci, zümre öğretmenlerince planlanıp uygulanacaktır. Ayrıca söz konusu eğitimler, Eğitim Bilişim Ağındaki (EBA) içeriklerle de desteklenecektir.

EBA TV DEVAM EDECEK!

  • Öğrencilere, eksik konu ve kazanımlarının giderilmesi amacıyla; Eğitim Bilişim Ağı (EBA), EBA TV İlkokul, Ortaokul, Lise ile destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu destek verilmeye devam edilecektir.
  • Öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik olarak uygulanacak Eğitim Programı, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında devam edecekleri yeni eğitim kurumu ve sınıflarında yapılacaktır.

UYUM EĞİTİMLERİ YAPILACAK!

  • 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1’inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-04Eylül 2020 tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecektir.

KORONAVİRÜS HAKKINDA BİLGİLENDİRME VE REHBERLİK ÇALIŞMALARI;

  • Açıklanan genelgede; Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıf, ortaöğretim kurumları hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacaktır.
  • Yeni tip koronavirüs, Covid-19 kapsamında alınması gereken önlem ve tedbirler doğrultusunda öğrenci, öğretmen ve veliler bilgilendirilecektir denilmiştir.

OKULLARIN AÇILMA VE YARI YIL TATİLLERİ;

  • Birinci dönem ara tatili, 16 Kasım 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Kasım 2020 Cuma günü sona erecektir.
  • Yarıyıl tatili, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayıp, 05 Şubat 2021 Cuma günü sona erecektir.
  • İkinci dönem, 08 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayıp, 18 Haziran 2021 Cuma günü sona erecektir.
  • İkinci dönemde yapılacak ara tatili, 12 Nisan 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Nisan 2021 Cuma günü sona erecektir.