Okullar Ne Zaman Açılacak? 2020-2021 Eğitim Yılının Tarihi Belli Oldu!

Yaşanılan salgın hastalıktan dolayı Mart ayından itibaren eğitime ara verilmişti. 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminde kademeli yüz yüze eğitim modeli seçildi. Okulların tamamen açılıp açılmayacağı oldukça merak ediliyor. Özellikle öğrenci velileri bu soruyu sıkça sorar oldu. MEB'in yaptığı açıklamaya göre 5.6.7.9.10 ve 11. sınıfların eğitim tarihi belirlendi. Covid-19 salgın hastalık nedeni ile uzaktan eğitim yerine yüz yüze eğitim başlıyor.

MEB tarafından yapılan açıklamalara göre 1.2.3.4.8 ve 12 sınıfların yüz yüze eğitime başlamasından sonra 5.6.7.9.10 ve 11. sınıflar da yüz yüze eğitime başlıyor. 6.7.10. ve 11. sınıflar 23 Kasım da yüz yüze eğitim görecek. Devlet ve özel okullarda 5.sınıflar haftada 2 gün toplamda ise 12 saat ders görecek. İmamhatip'in orta okullarında haftada 2 gün 14 saatlik yüz yüze ders görecektir. 9.sınıflar hafta da 2 gün 16 saat yüz yüze ders görecektir. Aynı zamanda sınıflarda salgın kurallarına uygun bir şekilde ders işlenecek. Maske ve sosyal mesafe ön planda tutulacaktır. Ders süreleri 30 dakika, teneffüsler ise 10 dakika olarak belirlendi.

2020-2021 Eğitim Döneminde eğitim programları belli oldu!

5.sınıf öğrencileri matematik, türkçe, fen, yabancı dil, sosyal bilimler, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri işlenecektir. İmamhatip'in 5.sınıfını okuyan öğrenciler ise matematik, türkçe, fen bilimleri, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler, Kuran-ı Kerim ve Arapça dersleri işlenecektir. 9.sınıf öğrencileri yüz yüze eğitimde her hafta okulun belirlediği zorunlu dersler, mesleki ve ortak seçmeli derslere girmek zorunludur.

Çocuğumu Okula Göndermeli miyim Diye Soruluyor?

Yüz yüze eğitimde bazı veliler öğrencileri okula göndermekte tereddüt ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan önlemler doğrultusunda herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmaması konusunda gerekli çalışmalar tamamlandı. İlk olarak okul öncesi öğrenciler uyum eğitimlerine başladı. Ardından 1. sınıflar ile sınava hazırlanacak olan öğrenciler okullarda eğitime devam ediyorlar. Öğrencilerin kişisel temizliğine dikkat etmesi, okulun ve sınıfların her gün dezenfekte edilmesi, maske takılması ve sosyal mesafeye uyulması durumunda dersler işlenmeye devam edecektir.

İŞİN OLSA