MEB Bakanı Ziya Selçuk 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminde ( eba-tv ) uzaktan, eğitim ve yüzyüze eğitim ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Selçuk yüz yüze eğitimlerin 21 Eylül tarihinde gerçekleştirip gerçekleşmeyeceğini okullar 21 Eylül'de açılacak mı sorusuna ilişkin değerlendirmelerini detaylarına işin olsun okuyucularına aktarıyoruz.

O GÜNKÜ KOŞULLAR DİKKATE ALINIYOR!

MEB Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada daha önce bazı basın organlarında yer alan; yüz yüze eğitimlerin ilk olarak bazı sınıfların başlayacağını, sonra diğer sınıflara devam edileceği şeklindeki haberlerin yalanlandığını ifade etti ve bilim kurulunun tavsiyelerinden yola çıkılarak sürecin aylar öncesinden değil dinamik olarak o günkü koşullar baz alınarak değerlendirilmeye aldığını ifade etti.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Eğitim Bakanlığının Okullar ne zaman açılacak konusunda daha önceki yıllarda çok önceden açıklanabildiğini, fakat bugünkü koşullarda MEB'in tek başına karar alma ihtimali olmadığını ve paydaşlarla birlikte karar aldığını ifade etti. Eğitimlerin başlamasında Corona vaka sayıları etkili olacağı ifade edildi. Ayrıca sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinin dikkate almasını yüz yüze eğitimlerin belli sınıflarda başlatılacağını salgının seyrine göre de durum değerlendirmesinin yapılacağı açıklandı. 21 Eylül 2020'de yüz yüze eğitimin bazı sınıflarda başlayacağını aktardı.

VODAFONE, TÜRKCELL VE TÜRK TELEKOM İNTERNET HEDİYESİ;

EBA üzerinden verilecek uzaktan eğitimlerde öğrencilere verilecek hediye internet iki katına çıkartılacak. Müjdeli haberi Bakan Selçuk açıkladı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA