Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm İlköğretim, orta öğretim ve liselerde uzaktan eğitim sistemine geçiş yapıldı. 23 Mart 2020 tarihinde bir haftalık uzaktan eğitim uzayacak mı? Okullar 30 Mart 2020 tarihinde açılacak mı? Tüm öğrenciler bu soruların cevabını bekliyor. Bu konuda Balkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalar yaptı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Milletimizin hizmetinde mesaimiz devam ediyor. Tüm kamu ve kuruluşlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz, adımlarımızın eşgüdüm içerisinde atmayı sürdürüyoruz açıklaması geldi."Bilim kurulunun bu konudaki tavsiyesini çok önemsiyoruz. Yani uzayabilirde uzamayabilir de bilim kurulu uzatılabilir diyorsa ona uyalım onların tavsiyesi istikametinde gitmekte fayda var."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullar ne zaman açıklayacak soruna verdiği cevapta ise hastalıkla ilgili ne zaman pik yapacağını vs konuları bizim konuşmamız doğru olmaz. Bilim Kurulu yarın bir toplantı yapacak. Toplantı sonrası bir değerlendirme yapacağız. Somut verilere göre bir karar vereceğiz açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün okulların ne zaman açılacağı ile ilgili soruya Bilim Kurulu toplantısını işaret ederek. Çarşamba günü yapılacak toplantıda gündeme geleceğini ifade etti.

İŞİN OLSA / İZMİR