Binlerce öğretmen adayının beklediği atama tarihleri belli oldu mu?Milli eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu kişisel Twitter hesabından öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı.

 

işte MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun attığı tweet.

 

''Öğretmen atamaları ile ilgili herhangi bir problem yoktur; atamalar belirtilen takvim doğrultusunda gerçekleştirilecektir''

 

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN OLACAK?

 

2015 – 2016 öğretman atamları için geri sayım sürüyor ve öğretmen adayları MEB’den gelecek kesin atama tarihi ile branş dağılımları açıklanmasını bekliyor. Peki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 

 

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve millî sporcuların atamalarına ilişkin başvurular, 4-10 Eylül 2015 tarihleri arasında alınacaktır. Atamalar ise 15 Eylül 2015 tarihinde sonuçlandırılacaktır. 

 

BRANŞ DAĞILIMLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

 

Bunun yanında Yusuf Tekin branş dağılımları ile ilgili çok talep aldıklarını ve branş dağılımlarını, branş isimlerini kapatarak ve norm kadro ile doluluk oranlarını göz önünde bulundurarak yaptıklarını ifade etti.

 

Yusuf Tekin, norm kadro ve doluluk oranlarının, illerden gelen bilgiler doğrultusunda güncellendiğine işaret ederek, bu çalışmanın da eylül ayının ilk haftasında tamamlanacağını ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Editör: TE Bilisim