Yükseköğrenim Kurumu YÖK, öğrenci affına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 18 Mayıs tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren öğrenci affı ile ilgili eklenen geçici maddelerin ardından, YÖK uygulamada tereddütlerin yaşanmaması için bazı kriterler belirledi. 

Daha önce yükseköğrenimine devam etmekte iken ilişiği kesilen öğrenciler yeni aff düzenlemenin ardından yeniden öğrenimlerine devam edebilecekler.

7143 sayılı Kanun ile birlikte 18 Mayıs tarihine kadar ilişiği kesilen öğrenciler düzenlemeden yararlanabilecek. Terör örgütleri ile iltisakı, mensubiyeti nedeniyle ilişiği kesilenler hariç olmak üzere ön lisans, lisans ve lisans üstü öğrencilerini kapsayacak. 

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR?

Adaylar 18/09/2018 tarihine kadar mücbir sebepler hariç olmak üzere ilişiklerin kesildiği yükseköğrenim kurumlarına başvuru yapabilecekler. Askerliğe devam edenler ise terhislerinden itibaren iki ay içinde başvuru hakları bulunacak. 

YÖK uygulamada sorunların yaşanmaması için ve afftan yararlancak olan öğrencilerin kendilerine bu haktan en doğru şekilde yararlanabilmeleri için 13 madde ile öğrenci affına ilişkin bilgilendirme yaptı.

YÖK açıklaması için tıklayın

Editör: TE Bilisim