Milli Savunma Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu YÖK arasında yapılan anlaşma ile geçtiğimiz senelerde Milli Savunma Üniversitesi kuruldu. İlgili üniversiteye liseyi bitiren öğrenciler başvuru yapabilmekte olup öğrenciler başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Her sene lise mezunu astsubay alımları devam ederken 2020 yılında da devam edecek. Buna göre Ocak ayı itibari ile lise mezunu ya da lise son sınıf öğrencileri astsubay alımı müracaatlarını gerçekleştirecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Savunma Üniversitesi tarafından bildirilen tarih Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Buna göre Milli Savunma Üniversitesi lise mezunu ya da lise son sınıf öğrencisi astsubay alımı müracaatları 7 Ocak 2020 tarihinde başlayacak ve 10 Şubat 2020 tarihine kadar devam edecek. Adayların bu tarihler arasında Aday İşlemleri Sistemi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi üzerinden müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Lise son sınıf öğrencisi olup halen ÖSYM'de profili olmayan adayların okudukları lisedeki memur odasına ya da müdür yardımcısı odasına giderek ÖSYM profilleri oluşturması gerekmektedir. Adaylar profillerini oluşturduktan sonra 7 Ocak ile 10 Şubat tarihleri arasında lise mezunu astsubay alımı ilanlarına internet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecektir.

LİSE MEZUNU SUBAY ALIMI

Editör: TE Bilisim