Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenmiş olan müfredat ve ders saatleri her sene okullarda uygulanmaktadır. 2017 yılı için MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan duyuruda liselerin ders saatlerinde değişikliğe gidildiği duyuruldu.

Buna göre lise de pek çok dersin saati azaltılırken bazı derslerin de işlenme saati artırıldı. Peki liselerde hangi dersler de değişiklik yapıldı. Tüm dersler değişti mi? Derslere göre saatler ne oldu?

YENİ DERS SAATLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan bildiri ile bazı derslerin saatlerinde değişiklik yapıldı. Peki hangi dersler değişti. Buna göre Biyoloji dersi liselerde 3 saat işlenirken 2 saate düşürüldü, Görsel Sanatlar ve Müzik dersleri 1 saat işlenirken saatler 2 saate çıkarıldı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi de 1 saatten 2 saate çıkartıldı. Yine bu dersler başta olmak üzere pek çok dersin saatlerin de değişikliğe gidildi.

Ders saatlerin de değişikliğe gidildiği gibi üniversitelerin bazı öğretmenlik bölümlerinde de değişiklikler yapıldı. Buna göre atama esas olan bölümlerin bazıların yeni mezun olunan fakülteler de eklendi ve fakülteden mezun olan öğretmen adayının anlatacağı konulara da değişiklikler yapıldı. Yayımlanan 2017 yılı dergisi hakkında tüm detayları öğrenmek için adayların aşağıda ki bildiriyi incelemesi gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim