Bilindiği üzere bundan önce ki dönemlerde okullarda dik ve temel harfler kullanılmaktaydı. Ancak daha sonra yerine gelen değişiklik ile dik, temel harfler kaldırılmış ve bunun yerine eğik el yazısı kullanılmaya başlanmıştı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı duyurusunda yazı sisteminin tekrar değiştiğini duyurdu.

Buna göre 2017 - 2018 eğitim öğretim senesi ile okullarda ki bitişik, eğil, el yazısı sistemi kaldırılıyor. Bu sistem yerine eski sistem olan dik ve temel harflere tekrar geçiş sağlanıyor.

VELİLER SEVİNÇLİ

Bilindiği üzere pek çok veli eğil, el yazısını bilmediği için çocuğu ile ilgilenemediğini belirtmektedir. Temel, dik harflere geçildiğinden dolayı velilerin büyük bir bölümünün sevinçli olduğu görülmektedir. Ancak pek çok öğrenci de bu durumdan rahatsız gibi görünmektedir. Öğrenciler bu sene bitişik, eğil el yazısı sistemi ile ders görmeye ve yazılarını yazmaya devam ediyor.

Ancak okulların kapanması ve yeni dönemin tekrar başlaması ile öğrenciler bitişik, eğil el yazısı yerine dik ve temel harfleri kullanmaya başlayacak. Bu harfleri hayatı boyunca hiç görmemiş ve eğitim gördüğü sene boyunca bitişik, eğitik el yazısı gören öğrenciler temel, dik harfler yazmak için zorlanacaktır.
Editör: TE Bilisim