Ortaöğretimde ders sayılarının azaltılması yönündeki açıklamalarıyla gündeme gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaöğretimdeki sistemin yalnızca ders sayılarının azaltılmasından oluşmadığını, geniş kapsamlı ve daha faydalı bir yapılanma sürecinin gerçekleştirileceğini söyledi. Açıklamasında eğitimdeki kaliteyi, başarı oranlarını arttırmaya yönelik olarak hazırlanmış bir sistematiğin, programın devreye gireceğini ve bununla ilgili detayların birkaç hafta içerisinde kamuoyuna duyurulacağına yer verdi.

ORTAÖĞRETİMDE DERS SAYILARININ AZALTILMASI KESİNLEŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ders sayılarının azaltılmasıyla alakalı ise " Ortaöğretimdeki ders çeşitliliğinin azaltılması ile ilgili çalışmayı birkaç hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Fakat genel ilke olarak hiçbir öğretmenimizin açıkta kalması ya da norm kadro sorunu yaşaması, belirli birtakım gerekçeler nedeniyle öğretmenlerimizin derslerinin ellerinden alınması asla söz konusu olmayacak. Burada sadece ders sayısının çocukların ihtiyacına göre yeniden yapılandırılması ile ilgili bir çalışma var. Bu sadece ders sayısıyla ilgili değil, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması ve ortaöğretimde kalitenin yükseltilmesiyle ilgili bir çalışma. Yoksa bu ne bir dershane ne sadece ders sayısıyla ilgili bir çalışma. Bu, ortaöğretime bakış açımızın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili. Gelişmiş ülkelerde ortaöğretimde 5,6,7 ders varken, bizde 16, 17 ders var. Bunun getirdiği yüzeysellikten kurtulmayı hedefleyen bir çalışma bu. Öğretmenlerimizin herhangi bir sıkıntıya girmesi söz konusu değil. Bizim belirli alanlarda özellikle daha fazla öğretmen ihtiyacımız var. " ifadelerini kullandı.

YENİ ÖĞRETMEN ALIMLARI GÜNDEME GELEBİLİR

Bilindiği üzere yakın tarihte 20 bin öğretmen atamasına ek 20 bin atama daha gerçekleştirildi. Bakan tarafından yapılan açıklamalarda da görüldüğü üzere yeni öğretmenlere ihtiyaç olduğu görülüyor. Bu açıklamaların ışığında yeni öğretmen alımları gündeme gelebilir. İlanlar hakkında gelişmeler yaşandığında bildirim almak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim