Bilindiği üzere ülkemizin eğitim gündemi TEOG olmuş durumdadır. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı televizyon programında canlı yayında TEOG'a karşı olduğunu ve kaldırılması gerektiğini ifade etmesinden sonran Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama ile TEOG'un bu sene yapılmayacağı, uygulanmayacağı ifade edilmişti. Buna göre ülkemizde TEOG sınavı kaldırıldı ancak öğrencileri çok daha zorlu bir süreç bekliyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un yerine gelecek sistem hakkında açıklama yaptı.

LİSELERE ÖZGÜ SINAVLAR OLACAK!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama da ''her lise kendi sınavını yapacak'' anlamı çıkartıldı. Tabi bu duruma velilerin ve öğrencilerin tepkili olduğu söyleniyor çünkü hem işin içine torpilin girme olasılığı insanları korkuttuğu gibi hemde istenilen lisede elde edilecek puan kötüyse ve diğer liselerde sınavlarını yaptıysa öğrenci açıkta mı kalacak endişesi insanlar da bulunmaktadır.

Tabi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz kesin olarak her lise kendi sınavına yapacak demedi. Liselerin kendi sınavını yapması düşünülen bir formül anlamı ifade edilen bir açıklama oldu. Yani TEOG'un kaldırılması ve liselere geçiş yöntemi hakkında her lisenin kendi sınavını yapması formülü de düşünülüyor.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ