Milli Eğitim Bakanlığına sözleşmeli öğretmen alımları ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden tamamlandı. 20 bin öğretmen atamasında adaylar kpss puan sıralamasına göre sözlü sınava alınacaklar. MEB öğretmen alımı başvuru sonuçlarını açıkladığında adayların bilgisine sunacağız.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir televizyon programın katılarak soruları cevaplandırdı. CNN Türk Televizyonunda 5N1K Programı sunucu Cüneyt Özdemir ile söyleşi yapan Selçuk burada öğretmen atamaları ile ilgili de bazı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarda mezun sayısının çok olmasını buna karşın ihtiyaç azlığına da değindi.

MEB ÖĞRETMEN ATAMALARI;

Cüneyt Özdemir sorusunda 2019 yılında Eğitim Fakültelerinden mezun olan sayısının 48.646 olduğunu öğretmen alımının 20 bin olduğunu dikkat çekti. Bakan Selçuk bunu neden sonuç olarak alınmaması gerektiğini dikkat çekti. Her mezun olanı devlet işe alacak diye bir şart olmadığını, alabildiğimiz kadarını almamız gerekiyor. dedi. Ücretli öğretmenliğe değinen Bakan Selçuk, ücretli öğretmen olarak istihdam etmek yerine kadrolu almak asıl amaçlarının olduğunu belirtti. Kamuda 2019 yılında 60 bin kadro ilan edildiğini ve 20 bin kişinin MEB açıkladığını ifade etti.