Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalardan bir tanesi de eğitimler ilgili oldu. Ana okulu, ilkokul 1. sınıflardan başlamak suretiyle ailelerin kendilerinin vereceği karar ile eğitimler başlayacağını açıkladı. Peki yüz yüze eğitimler nasıl yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk basın mensuplarının sorularını  cevaplandırarak yeni bir açıklama daha yaptı. 

Microsoft ile birlikte düzenmiş olan mesleki gelişim programına katılan Bakan Selçuk burada açıklama yaptı. MEB ile Microsoft arasındaki mesleki gelişim programında 53 eğitim programı düzenlendiğini aktararak katılan öğretmen sayısını 6 bin olarak açıklandı. Sertifika alan öğretmen sayısı ise 4 Bin'i geçkin sayıda olduğu aktarıldı. 

YÜZ YÜZE EĞİTİMLER NASIL YAPILACAK?

Uzaktan eğitim sürecinde gerçekleşecek olan eğitim ile ilgili de değerlendirme yapan Bakan Selçuk, Teknik çalışmaların olduğunu ve kısa zaman içerisinde açıklamaların yapılacağını aktardı. "Birtakım teknik hazırlıklarımız var, çok kısa süre içerisinde gereken açıklamalar yapılacak. Merak etmeyin" dedi. 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminde okula gidecek öğrenciler ile velilere eğitim süreçleri ile ilgili resmi açıklamaları ve gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim