Uzaktan eğitimlerin uygulanmasında gerekli olan materyallerinden tablet bilgisayar ve internet için önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kabine toplantısı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan ilk etapta 500 bin ücretsiz tablet dağıtımı yapılacağını aktardı. Bir iki hafta içerisinde dağıtımların başlayacağı müjdesi gelmişti. Geçtiğimiz günlerde de dağıtım stratejisi açıklandı. Kimler bu imkandan yararlanacağı belli oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dakika açıklaması geldi. Tabletlerin dağıtımının nasıl olacağı konusunda bir değerlendirme yaptı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara hızlı bir tablet dağıtımı konusu netliğe kavuştu. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Tv8 ekranlarında Acun Ilıcalının yaptığı kampanya ile Kızılay gibi insani yardım kuruluşlarının nakdi yardımları için aynı strateji uygulanacak.

ÜCRETSİZ İNTERNET VERİLECEK!

Öğrenciler dağıtılacak tabletlerde, kullanacakları internet için de bir çalışma yapılıyor. Bakanlık tarafından internet sunulacak. Öğrenciler Eba ve canlı dersleri bunun üzerinden takip edebilecekler.

TABLET DAĞITIMI NE ZAMAN YAPILACAK BELLİ OLDU!

Bakan Selçuk tablet dağıtımı bu haftadan itibaren yapılacağını müjdesini verdi. Açıklamada "Çocuklarımızın ana mecrası EBA TV. Çocuklarımız televizyondan ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilirler. Kaçırırlarsa tekrarını izleyebilirler. Tablet dağıtımı ise bu haftadan itibaren başlıyor, peyder pey devam edecek" dedi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim