Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda eğitim ve sınav sistemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. En geç 2 ay içinde 3 yıllık bir eğitim planı açıklayacaklarını söyleyen Selçuk, “Diyeceğiz ki ‘Bizim 3 yıl içindeki yol haritamız budur.’ Toplumla bir makro paylaşımda bulunacağız” dedi. Ziya Selçuk, öğretmenler için performans sistemini uygulamayacaklarını da söyledi.

PERFORMANS SİSTEMİ

Performans değerlendirme sistemiyle, öğretmenlerin görevindeki gayreti, verimliliği, başarısı, bilgi ve beceri düzeyinin belirlenerek gerekli eğitim ihtiyacının tespiti ve buna yönelik tedbirlerin alınması hedefleniyordu. Uygulama 6 ilde pilot uygulama olarak başlatılmıştı . Öğretmen performansıyla ilgili ilan edilen şeyin işlevsel olduğunu düşünmüyorum ve böyle bir şeyi Bakanlık olarak uygulamayacağız. Selçuk konuyla ilgili olarak, "Performans kriteriyle ilgili düzenleme işlevsel değil" ifadesini kullandı.

"BİZ ASLA SÜPERMAN DEĞİLİZ"

Ülkemizde doğan her çocuk kaybedilmeyecek kadar değerli. Bu meseleyi bürokratik bir meseleden çıkarıp, ulusal bir dava olarak algılayıp topyekun olarak hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Masayı yeniden inşa etmeyi, bir bakan olarak değil bu ülkenin bir evladı olarak yapacağız. Eğitimin uzun soluklu bir iş olduğu konusunda mutabakatımız var. Uzun sürede inşa edilen kısa sürede yok edilen bir kurum. Her milli eğitim bakanı kendi dönemi için değil, sonraki dönemler için bir şeyler yapar."

Editör: TE Bilisim