Okulların açılması ile şimdiden pek çok öğrenci yaz tatilinin ne zaman olacağını sormaya başladı. Bilindiği gibi ülkemizde yaz tatilleri 3 ay yapılmakta olup diğer ülkelere oran ile öğrencilerin en çok tatil yaptığı ülkelerden bir tanesi Türkiye'dir. Uzun süredir yaz tatillerinin kısalıp kısalmayacağı ya da kökten kaldırılıp kaldırılmayacağına dair sorular yöneltilmektedir.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz merak ile beklenen sorunun cevabını sonunda açıkladı. Peki Bakan Yılmaz'ın ifadelerine göre yaz tatili kısalacak mı? Yaz tatili azalacak mı?

YAZ TATİLİ AZALTILIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamasında öğrencilere çağın gerektirmiş olduğu tüm bilgiyi vermeye çalıştıklarını belirterek yaz tatillerinin de en etkin şekilde planlanmasını amaçladıklarını belirtti.

Pek çok bölgede okul dönemlerinde olduğu gibi tatil dönemlerinde de öğrencilerin etkin şekilde tatillerini geçirebilmeleri için destekleme eğitimleri verdiklerini duyuran Bakan İsmet Yılmaz yaptığı konuşmasında kısaca yaz tatillerinin daha etkin ve daha verimli şekilde geçmesi için çalışma yaptıklarını belirtmiş oldu.
Diğer ülkelere göre eğitim ders saati ve gün saatinin az olduğunu söyleyen İsmet Yılmaz eğitimde ders saatinin ya da gün içerisinde görülen eğitim saatinin kısaltılmasını uygun bulmadığını belirterek 1930'larda ki sistemi uygulamaya devam cümlesini kullandı. Şu an için yaz tatilinin azaltılıp azaltılmayacağı yönünde her hangi bir bilgi yok. Ancak yaz tatilleri kısaltılmasa da bu dönemde öğrencilerin etkin şekilde bilgi öğrenebilmesi için çalışmalar yapılabilir.
Editör: TE Bilisim