Ülkemizde bilindiği üzere Adalet Bakanlığı ve özellikle belediye şirketleri personel alımlarında bazı pozisyonlar için transkript belgesi istemektedir. Bu belgeler ile adaylar veri hazırlama ve kontrol işletmeni, büro memuru, rehberlik personeli vb. gibi alanlara yerleşebilmektedir. Ancak adaylar üniversiteden mezun olduğundan dolayı mezun olanlar transkript nasıl alabilir? sorularını sormaktadır. Sizin için mezunların nasıl transkript alabileceğinin yollarını hemen aşağıya ekliyoruz.

Mezun Transkript Alma

Mezun olanların transkript alabilmesini bazı yolları var. İlk yol e-devlet üzerindendir. Henüz tüm üniversiteler olmasa da birkaç üniversite e-devlet üzerinden transkript hizmeti veriyor. Arama yerine transkript yazarak öğrenebilirsiniz. Yine bazı üniversiteler öğrenci giriş bilgilerini siteden silmemektedir. Hemen üniversitenizin sitesindeki öğrenci girişi alanını kullanarak sisteme giriş yapınız ve menüden transkript belgenize ulaşınız.

Yine bazı üniversiteler mezun.universiteadi.edu.tr gibi link sunarak mezun adayların bilgilerini oraya aktarmaktadır. Eğer üniversitenizin böyle bir imkanı varsa hemen T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yaparak, transkript'e ulaşınız. Ancak üniversiteniz de bu hizmette yoksa maalesef Öğrenci İşlerine gitmeniz ve transkript'i çıkartmanız gerekmektedir. Transkript çıkarttıktan sonra sorumlunuza ıslak imza attırmayı unutmayınız çünkü bazı kurumlar belgeyi böyle istiyor.