Ülkemizde ekonomik durumu kötü olduğu için eğitim hayatından yoksun kalan ya da eğitim hayatını daha kaliteli bir şekilde sürdürebilmeleri için öğrencilere farklı kurumlardan burs verilmektedir. Buna göre meslek lisesinde eğitim görmekte olan öğrencilere özel burs verilmektedir. Meslek lisesinde ki öğrencilere verilmekte olan 320 TL'lik burs için öğrenciler müracaatlarını gerçekleştirmekte ve sonuçların açıklanamsını beklemektedir. Peki meslek lisesi bursunu alabilmek için öğrencilerden bölüm şartı aranıyor mu?

Bölüm Şartı Var

Meslek lisesinde eğitim gören öğrencilere 320 TL burs veriliyor ancak bu tutarda burs alabilmek için öğrencinin elektrik ve elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojisi, makine teknolojisi, metal teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, metalurji teknolojisi, plastik teknolojisi, tasarım teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme bölümlerinden birisini okumak gerekmektedir.

Ancak yukarıdaki bölümleri okumayan meslek lisesi öğrencileri de burs alabiliyor bu öğrencilere ise 160 TL'lik ödeme yapılmaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Meslek lisesinde eğitim görmekte olan öğrenciler 320 TL'ye kadar burs alabiliyor peki öğrencilerin bu bursu alabilmek için nereye nasıl başvuru yapması gerekiyor.

Burs Başvurusu: https://www.messegitimbursu.com/Panel/Register

Öğrencinin hemen yukarıda yer almakta olan siteye giriş yaparak ilgili formları doldurması ve sisteme üye olması gerekmekte olup ardından ise burs başvurusunu gerçekleştirmesi gerekmektedir. 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı bursu alabilmek için öğrencilerin en son 23 Kasım tarihine kadar kesin kayıtlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.