Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim ortaöğretim ve lise düzeyinde öğrencilerin uzaktan eğitimleri ile birlikte yüz yüze eğitimlerin başlamasına genel olarak çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak 21 Eylül 2020 tarihinde Anaokulu öğrencisi ve ilkokul 1. Sınıf öğrencilerine başlatılan uyuma eğitimleri 2 hafta süreyle devam etti. 12 Ekim 2020 tarihinde 1. Sınıflar ile okul öncesi öğrencileri haftanın 5 günü eğitimleri ne başladılar. 8 sınıflar ile 12 sınıflar 12 Ekim 16 Ekim haftasında haftanın 2 günü eğitim ve öğretimleri yüz yüze şeklinde başlayarak kademeli olarak haftanın 5 günü eğitim alacaklar.

KORONAVİRÜS SALGININA GÖRE OKULLARDA YOL HARİTASI NASIL OLACAK?

MEB okullarda ara sınıflar için okullar ne zaman açılacak sorusuna bazı önemli gelişmeler gelmeye devam ediyor. Profesör Doktor Mustafa Necmi İlhan'ın yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz aylarda alınan 153.000 kişilik örneklem çalışmasında yeni bir düzenleme daha yapılarak, önümüzdeki günlerde tekrar edilecek ve haneleri rastgele gidilerek sürüntü testi ile antikor testi yapılacağını ifade etti. Bu şekilde okulların açılması ile koronavirüs salgınının ülke genelindeki durumunun tespit edilmesi bekleniyor.

Eş Zamanlı Yada Birer Hafta Aralık ile Başlayabilir Görüşü!

Milli Eğitim Bakanlığa bağlı ara sınıflardan 5. 6. 7 sınıflar ile 9. 10 ve 11. Sınıfların eğitime ne zaman başlayacakları konusunda yapılan açıklamalara göre eş zamanlı ya da birer hafta aralıklarla eğitimlerin başlatılabieceği ifade edildi. Okula başlayan öğrencilerin 3 yada 4 haftalık izlenmesinin ardından okulları tarama yapılması konusunda bir görüşün bulunduğu ifade ediliyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim