Türkiye genelinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine bir haftalık ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı takvim doğrultusunda 22 Kasım pazartesi yüz yüze eğitimler başlayacağı açıklanmıştı. Sağlık Bakanı günlük korona virüs vaka tablosu ve okullardaki vakaların sayısı ile birlikte yeni bir tedbir alınıp alınmayacağı belli oldu.

22 Kasım'da Okullar Açılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer pazartesi günü kaç okulda eğitime ara verileceğini açıkladı. Bu doğrultuda 66 sınıfta öğretmenlerin koronavirüs olmasından dolayı eğitime ara verilecek. 6 Eylül 2021 tarihinde başlayan eğitim ve öğretim 2.5 yılın ardından bir haftalık ara tatili gerçekleşti. Öğretmenlerin aşılanma oranlarında da artışlar var. Buna göre 6 Ağustos tarihinde yüzde 60 olan aşı oranı yüzde 88 seviyesinde olduğu açıklandı. Türkiye genelinde okullarda yüz yüze eğitim 22 Kasım tarihi itibari ile başlayacak. Eğitim zili pazartesi günü yeniden çalacak ve ikinci yarı tatile kadar eğitim devam edecek.

İkinci Yarı Tatili Ne Zaman?

MEB takvimine göre 1. dönem ara tatili 19 Kasım’da sona ermesinin ardından 24 Ocak ile 4 Şubat tarihleri arasında yarı tatili olacak. 2. dönem ara tatili ise 11 Nisan ile 15 Nisan tarihlerinde olacak. Öğrenciler karnelerini ise 17 Haziran 2022 tarihinde alacaklar.