Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 11 Temmuz 2017 tarihi itibari kamuoyuna Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Buna göre milyonlarca aday üniversite hayalleri için ÖSYM tarafından ilan edilmiş olan kılavuzlar yardımı ile hangi üniversite bölümlerini tercih etmesi gerektiği hakkında düşünceye daldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bu sene ki burs verilecek olan bölümleri duyurdu. Buna göre belirlenmiş olan bölümleri tercih edecek olan öğrencilere aylık 650 TL'lik burs imkanı verilecek. Peki adayların hangi bölümleri tercih etmesi gerekiyor.

YÖK TARAFINDAN BELİRLENEN BÖLÜMLER

Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyosistem Mühendisliği, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni, Maden Mühendisliği.

Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Yer Bilimleri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Organik Tarım İşletmeciliği, Orman Endüstrisi Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Su Bilimleri ve Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji bölümlerinin tercih edilmesi gerekmektedir.

MEB TARAFINDAN BELİRLENEN BÖLÜMLER

Özel Eğitim (Görme Engelliler, İşitme Engelliler, Zihin Engelliler) Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Kaynak: YÖK ve MEB'in 625 TL'ye Kadar Burs Vereceği Üniversite Bölümleri

ARANACAK ŞARTLAR

Yükseköğretim Kurulu tarafından aranacak şartlara bakıldığında öğrencinin ilgili bölümleri ilk 15 tercihine yazması ve bölümüne ilk üç sırada yerleşmiş olması gerekiyor. MEB tarafından aranacak olan şartlara bakıldığında ise öğrencinin bölümü ilk 5'e yazmış olması gerekiyor ve sadece bin 550 adaya burs verilecektir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
İŞ GARANTİLİ BÖLÜM İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim