Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelindeki koronavirüsün yayılımını engellenmesi için yeni tedbirleri açıkladı. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada ilk kez ülke genelindeki tüm ilköğretimi orta öğretim ve liselerde uzaktan eğitim sistemi resmen başlatıldı. Öğrencilere bu sisteme giriş yapmaları için 3 Gb ücretsiz internet verilecek.

TRT VE İNTERNET ÜZERİNDEN UZAKTAN EĞİTİM;

TRT kanallarından öğrencilerin okudukları öğrenimlere göre ayrı kanallar ve frekanslar belirlenecek. Öğrenciler, EBA sistemi üzerinden ve belirtilen bu TRT kanallarından sınıf etkileşimini devam ettirerek öğrenimlerine devam ettirecekler. MEB’in aldığı bu önemli kararın uygulanması için meteryalerin hazır olduğu açıklandı. Diğer yandan 16 Mart haftasında öğretmenler ve öğrenciler ders yapılmayacak. 23 Mart haftasında yapılacak uzaktan eğitimler ise bir hafta sürmesi düşünülüyor. Daha sonraki koronavirüs gelişmelerine bağlı olarak resmi açıklamalar yapılacak.

EBA e kurs sistemine giriş için bir çok farklı seçenek bulunuyor. Bunlardan bir tanesi e-devlet şifreleri ile olacak. E-okul bilgileri, Ebakod ile sisteme girişi yapılabilecek.

ABA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA giriş hangi adres üzerinden yapılabilecek? Yukarıda belirtilen bilgiler ve şifreler ile https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresine tıklamak ardından giriş seçeneğini tercih etmek gerekl i olacak. İnternet sitesi açıldığında EBA’ya karekod ile gir seçeneği çıkacak. Bu giriş yönteminde eba mobil uygulamada sağ alanda bulunan karekod uygulamasına tıklamak ve bu kodu telefondan okutmak yeterli olacak.  MEBBİS, E-Devlet, Yurtdışı, Eba Kod, AÖL,  giriş tercihlerinden bir tanesinden kimler giriş yapabilir.

EBA ŞİFRESİ YENİLEME;

Veliler sadece e-devlet sistemi ile giriş yapabilir.  Şifresini unutan veliler e-devlet şifresinin nasıl yenileceği hakkında detaylı bilgi edinebilirler.  Öğrenciler Eba şifresini yenilenmesi için şifremi unuttum alanına giriş yapmaları ve daha önce sisteme giriş yaptıkları e-posta adresinden ya da telefon numarasından yeni şifre talep edebilirler. Bu konuda veli ya da öğretmenlerden destek alabilir ve şifrenizi yenileyebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim