Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılması ile ilgili son nihai kararı ne zaman açıklayacağını sosyal medya üzerinden duyurdu. 10 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısında okulların açılıp açılmayacağı ve alınacak tedbirlere ilişkin bazı konular gündeme geldiği ifade ediliyor.

Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı toplantıda bir sunum gerçekleştirildi. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı Başkanlığında gerçekleştirilecek Bilim Kurulu toplantısında alınacak olan kararların okulların açılması konusunda önemli bir yön gösterecek. Eğitim Bakanlığının resmi internet sosyal medya hesaplarından saat 21.10 saatinde yapılan açıklamada 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemine ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamada olduğu ifade edildi. Bilim kurulu toplantısı sonucunda alınacak kararların yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşılacağını ifade edildi.

4 FARKLI SENARYA HAZIRLANDI;

Milli Eğitim Bakanlığı 4 farklı senaryo için çalışmalarını tamamlamıştı. Okulların yüzde 60 lık bölümü uzaktan eğitim sistemi ile Eba Tv üzerinden, diğer kısmı ise yüz yüze şeklinde olabilir. Dİğer yandan sınıfların mevcut sayısında düşüş gerçekleştirilerek toplu yaşam alanlarına yönelik olarak önlemler alınabilir. Okula pazartesi, çarşamba ve cuma, salı, perşembe ve cumartesi şeklinde bir dağılım gerçekleştirilebilir. Tüm bu konular Bilim Kurulu toplantısı sorası açıklanacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim