MEB, Sözleşmeli statüde 20 bin öğretmen alımı yapacak! Buna göre adaylara e-devlet üzerinden mülakat sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçlara itirazlar 28 Şubat tarihinde tamamlandı. MEB mülakatı kazanan adaylara yönelik alarak tercihleri 9 Mart 2020 tarihinden itibaren almaya başlayacak. Son tercih tarihi ise 13 Mart 2020 olarak açıklandı.

MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI TERCİHLERİ;

Sınav sonuçlarında 60 ve üzeri puana sahip adaylara yönelik elektronik ortamda başvuru alınacak. Tercih yapan adaylar il ya da ilçe Meb Müdürlüklerine başvurularını onaylatmaları gerekli olacak. Adaylar isterlerse son tercihinde tercih dışındaki kurumlara atanmak istiyorum seçeneğini de işaretleyebilecek. Atama tercih sonuçları açıklanma tarihi 18 Mart 2020 olarak açıklandı. Başvuru kılavuzu ve tercih işlemleri MEB resmi internet sitesi üzerinden olacak. Ekran açıldığında bu sayfa üzerinden erişilebilecek.

ADALET BAKANLIĞINA YENİ ALIM

Diğer gelişmelere göre Eğitim fakültelerinden öğrenimlerini tamamlayan faklı branştaki öğretmen adaylarına müjdeler gelmeye başladı. Geçtiğimiz gün MEB ile Adalet Bakanlığı arasında bir protokol imzalandığı açıklandı. Bu protokol çerçevesinde Adalet Bakanlığı ceza evlerindeki hükümlü tutukluların ve annesinin yanındaki çocuklara yönelik olarak eğitimler açacak ve bu eğitimler için öğretmenler alınacağı ifade edildi. Bu sayı resmi olarak açıklanmasa da 2 Bin 500 civarında öğretmen istihdamı olabileceği ifade ediliyor. Bu istihdamın dışarıdan mı olacağı kurum için görev ve unvan değişikliği sınavları ile kadrolara atanma olacağı konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor. Bu konudaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili haber: Adalet Bakanlığında 2500 öğretmen alımı yapılabilir.

MEB EK ATAMA MÜJDESİ;

Diğer yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ek 20 bin öğretmen ataması müjdesini verdi. Alımlar ara tatilde yapılacak. Henüz hangi branşlarda ne kadar alım olacağı belli değil. Adaylar bu konudaki düşüncülerini yorum olarak paylaşabilirler.

İlgili haber: MEB 20 bin ek atama

Öğretmen adayların bulunduğu Instagram hesabımızı için tıklayın