Milli Eğitim Bakanlığı her sene binlerce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine özel okul teşvik ücreti vermektedir. Bu sayede aileler özel okula göndermeyi istediği çocuğunu bütçesi düşükte olsa Milli Eğitim Bakanlığının yardımı ile okula gönderebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı özel okul teşvik başvuruları geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı bugün açıklama yaparak özel okul teşvik sonuçlarını açıkladı. Buna göre özel okul teşvik sonuçları sayfasında destek puanı bulunmaktadır. Peki bu destek puanı nedir? Destek puanları taban tavan puanları ne kadar?

SORGULAMA SAYFASI

http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/ookeod/eod/sonuc.aspx?prm=ogrenci

Yukarıda belirtilen Milli Eğitim Bakanlığı teşvik sonuçları için resmi sorgulama sayfası belirtilmiştir. İlgili sayfaya girecek olan aileler öğrencilerinin T.C. kimlik numaraları ve okulun kayıtta verdiği formda yer alan başvuru güvenlik numarasını ilgili bölümlere girerek sonuçları öğrenebilir.

Sorgulama ekranında tercih işlemi yapabilirsiniz yazısı bulunan öğrenciler 7 Eylül 2017 - 14 Eylül 2017 tarihleri arasında okulları için tercihlerinde bulunabilir. Bu konu hakkında aileler özel okullarla iletişim kurarak bilgi edinebilir.

TEŞVİK KAZANIP KAZANMADI MI

Milli Eğitim Bakanlığı teşvik parasının kazanıp kazanmadığına dair heniz net bir bilgi yok. Kesin sonuçlar 15 Eylül 2017 tarihleri arasında belli olacaktır. Bu tarihlerde öğrenciler teşvik parası kazandıysa okul için kesin kayıtlarını gerçekleştirebilir. Destek puanı nedir hakkında bilgi edinmek için aşağıda yer alan köşe yazısını inceleyiniz.

TEŞVİK DESTEK PUANI NEDİR ve TÜM DETAYLARINI BURADAN ÖĞRENİNİZ

Editör: TE Bilisim