Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere her sene on binlerce öğrenciye öze okula gidebilmesi için teşvik parası vermektedir. Teşvik parası ile ailelerin durumları kötü dahi olsa özel okula çocuklarını rahat bir şekilde gönderebilmektedir. Buna göre özel okul teşvik sonuçları da bugün açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde teşvik için başvuru yapabilecek olan öğrencilerin isimleri ilan edilmişti ve teşvik için öğrenciler başvurularını gerçekleştirdi. Bugün ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi özel okul teşvik sonuçları kesin bir şekilde açıklanmış oldu.

SONUÇ SAYFASI

http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/ookeod/eod/sonuc.aspx?prm=sonuc

Yukarıda belirtilmiş olan link Milli Eğitim Bakanlığı özel okul teşvik sonuçlarının öğrenilecek resmi sitedir. Bu linke girecek olan veliler öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve başvuru formlarında yer alan başvuru güvenlik numaralarını yazarak sonuçlarını öğrenebilir.

İlgili ekranlarda tercih için yerleştirme işleminin yapıldığı yazısını gören öğrenciler kazanmıştır. Ancak yerleştirme işlemleri yapılmadı yazısını gören öğrencilerin malesef özel okul teşvik paraları çıkmamıştır. Sonuçların açıklanması ile özel okul teşvik parasını kazanan aileler okul aracılığı ile bilgi aldığı gibi belirtilen tarihlerde resmi kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir. Diğer aileler de özel okullarla görüşme yaparak öğrencilerinin kayıtlarını devlet okullarına aldırabilir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim