Milli Eğitim Bakanlığı her sene Türkiye geneli binlerce öğrenciye özel okul için teşvik parası vermektedir. Bu tutar 2 bin 860 TL'den başlamakta ve 4.000 TL tutara kadar yükselmektedir. Teşvik parası almak için öğrencinin destek puanının yeterli seviyede olması gerekmektedir. Peki teşvik destek puanı kaç olmalı, teşvik destek puanı kaç olanlara özel okul çıkar.

Teşvik Destek Puanı Nedir - Nedemektir

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan teşvik destek puanı öğrencinin ailevi ve başarısına göre aldığı puandır. Ailenin kazancı, evdeki okuyan çocuk sayısı ve öğrencinin uluslararası ya da iller arasında ki başarısına göre puanıdır. Kimi öğrenci 400 puan kimi öğrenci 450 puan kimi öğrenci 490 vb. gibi puanlar almaktadır.

Teşvik Destek Puanı Kaç Olmalıdır

Pek çok kişinin teşvik destek puanı kaç olmalıdır sorusunu sorduğunu gördük. Buna göre böyle bir sorunun yanıtı yoktur. Okula göre, ilinize göre, tercih ettiğiniz okulun başvuran öğrencilerine göre teşvik destek puanı farklı olan öğrenciler kazanmaktadır. Tıpkı üniversite tercihleri gibidir.

Teşvik Destek Puanı Kaç Üzerinden

Bazı kişilerin teşvik destek tavan ve taban puanlarını araştırdığını gördük ancak böyle bir durum söz konusu değildir. Öğrencinin başarısına göre puan sürekli olarak artmaktadır. Fakat teşvik destek puanı ne kadar yüksekse özel okul çıkma ihtimali o kadar yüksektir.

TEŞVİK DESTEK PUANI KÖŞE YAZISI İÇİN BURAYA BAKINIZ

Editör: TE Bilisim