Okullarda 1. Ara Tatil Ne Zaman Olacak? Kaç Gün Sürecek?

Yaşanılan salgın hastalık nedeni ile eğitime bir süre süreliğine ara veren okullar bugün açıldı. Yalnızca 1.sınıf öğrencileri yüz yüze eğitim için okullarına gitti. MEB öğrenciler için aralıksız çalışmaya devam ediyor. Süreçte velileri en yakından bilgilendiren konuları önceden söylüyor. Bunlardan biri de okulların 1.ara tatilinin ne zaman olacağıdır.

2020 2021 EĞİTİM DÖNEMİ EĞİTİM TAKVİMİ;

1.sınıf öğrencileri bu hafta ders başı yaptı. Ancak orta okul ve lise öğrencilerinin durumu henüz net değil. 2020-2021 yılı için öğrencilerin ders takvimi MEB tarafından duyuruldu.

  • Öğrenciler 1. dönem ara tatil 16-20 Kasım arasında yapacak.
  • Yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat arasında yapılacak.
  • İkinci dönem ara tatil 12-16 Nisan arasında yapılacak.

Bu süreçte okula gelen öğrenciler sosyal mesafe, maske ve kişisel temizliğime dikkat edecek. Öğretmenler tarafından öğrenciler gözetim altında tutularak sınıfların her gün dezenfekte edilmesi sağlanacak. Derslere katılamayan öğrenciler uzaktan eğitim ile bilgisayar veya televizyondan ders işleyecek. MEB Ziya Selçuk konu ile ilgili açıklamada bulundu. "Tüm evlerimizde farklı durumlar var. Evde kronik hastası olanlar var. Bir takım sosyal durumlar söz konusu olabilir. Tam da bu nedenle dedik ki; ‘İsteyen velilerimiz, çocuklarını okula gönderebilirler.' Ama diğer velilerimiz için de Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim bir fırsat vermemiz lazım. Müfredatın işlendiği ve tüm kademelerin, ilkokul için ayrı kanal, ortaokul için ayrı kanal, liseler için ayrı kanal, okul öncesi için ayrı bölümler. Bu tür hizmetin verildiği ülke sayısı dünyada 3'ü geçmiyor. Altını çizerek söylüyorum, bizim için televizyondaki dersler, bir öğrencinin okuldaki müfredatının tamamlanması için yeterli. Yüz yüze eğitim bunun için bir destektir. EBA internet bunun için destektir. Yani ekstra çalışmadır." şeklinde önemli konuları vurguladı. Böylece velilerin de aklında hiç bir şüphe oluşmuyor. Süreç öğrenciler için zor olsa da alınan tedbirler ile derslerinden geri kalmaması planlanmıştır.

İŞİN OLSA