Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı. Okullar uzaktan eğitim ile başlayacak aşamalı olarak açılacak. Yüz yüze eğitim seyreltilmiş şekilde devam edecek!

12 Ağustos 2020 tarihli bilim kurulu toplantısı sona erdi. Bilim Kurulu toplantısında alınan tedbir kararlarının Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşılması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılmasına yönelik olarak Önemli bir karar aldı. Bu kapsamda 2020 ve 2021 eğitim öğretim dönemi uzaktan eğitim ile başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamalarından bazı önemli başlıklar şu şekilde oldu.

UZAKTAN EĞİTİM VE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAMA TARİHLERi,

Bilim kurulunun sunduğu tavsiye kararlar sonucunda aşamalı olarak kademeli eğitim ve öğretim dönemi başlayacak. Eğitim Bakanlığı bu konuda hazırlıklarını ve standartlarına tamamladı. Uzaktan eğitim ne zaman başlayacak belli oldu. 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitim sistemi başlayacak ve yüz yüze eğitim tarihi ne zaman başlayacağı da 21 Eylül 2020 tarih olarak ifade edildi. isteyen özel okullar 17 Ağustos'tan itibaren uzaktan eğitime başlayabilecekleri ifade edildi.

AŞAMALI VE SEYRETİLMİŞ EĞİTİM;

Öğrencilere velilere ve yöneticilere yönelik olarak hazırlanan kılavuzlar eğitim öğretim döneminde takip edilecek. Bu kapsamda okulların hijyenik olması için gerekli olan ihtiyaç kalemlerinin ortaya konulduğunu ve bunların takibe alınacağı ifade edildi. Uzaktan eğitim 2019-2020 eğitim döneminde olduğu gibi Eba TV ve internet üzerinden gerçekleştirilecek aşamalı ve seyredilmiş eğitim sisteminde derslerin ve konuların seyredilmesi mümkün olacak. Bu konudaki çalışmalar da önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim