Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitime devam eden devlet okullarının ne zaman açılacağı konusunda tartışmalar sürüyor. Buna göre MEB'in açıklamasında bir tarihe dikkat çekiliyor ancak bazı kaynaklarda okulların Ekim'de açılması beklendiği belirtiliyor ki şu anda bazı üniversitelerin dahi Ekim ayında açılacağı kesinleşti. Peki ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi gören adayların okulları ne zaman açılanacak

Tarih Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama ile okulların 19 Eylül 2016 tarihinde açılacağı duyuruldu. Buna göre sosyal medya da ve bazı kaynaklarda yazan Ekim tarihinin yanlış olduğu doğrulandı.

Açıklanmış olan bu tarih ile Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin kalkıştığı darbe girişiminin eğitimi etkilemediği öğrenildi. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam eden 33 bine yakın öğretmen açığa alındı ancak bu öğretmenlerin görevden alınması ile her hangi bir açıklığın yaşanacağı beklenmemekte ki okulların açıklanması ile birlikte bir ay sonra 15 bin öğretmen ataması yapılacak. Yapılan 15 bin öğretmen ataması ile gerekli görülen okullara atamalar yapılacak ve buralarda ki açığın tamamen kapanması beklenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı okulların açıklanması ile ilgili yeni açıklamalar yapması ile bunları sizlere isinolsa.com sitesi üzerinden duyuracağız.
Editör: TE Bilisim