2020-2021 eğitim ve öğretim dönemi kayıt yerleri belli oldu! Öğrenci kayıtları ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bağlı okullarda ilk kez okula başlayacak olan okul öncesi öğrencileri anasınıfı ve yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrenimleri devam edecek ilkokul ortaokul öğrencilerinin kayıt yerleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Cem Gençoğlu okulların açılması ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada velilerin e-okul meb.gov.tr sitesi üzerinden okul çağında bulunan öğrenciler için istenilen bilgileri girişini yapılarak hangi okulda kaydının yapılacağı belli olacak. Veliler sorgulama sayfasından okul kayıtları ile ilgili bilgileri öğrenmiş olacaklar.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son yaptığı açıklamalarda 31 Ağustos tarihinde yüz yüze eğitimlerin başlayıp başlamayacağı konusunda Bilim kurulunun ortaya koyduğu veriler sonucunda karar verileceğini, bugünden kesin bir ifadenin kullanmanın doğru olmadığını fakat şu anki durumda ki vaka sayısına göre okulların 31 Ağustos'ta açılmasının için planların yapıldığını ifade etti. Buna karşın vaka sayısının artması durumunda da farklı senaryolar hazırlandı. Diğer bir gelişme ise milli eğitim formasyon sertifikasının 2021 yılından itibaren alanlar için geçerli olmayacağını ifade ederek bu konuya yeni bir açıklama getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı alım yapacağı öğretmen adayları için bu formasyon eğitimi ücretsiz olarak vereceğini ifade etti.  Her kim öğretmenlik sınavını kazanırsa bu kişilere öğretmenlik formasyon eğitimi verileceğini ifade etti.

OKULA BAŞLAMA YAŞI!

İlk kez ilkokula başlayacak öğrenciler! Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu yaptığı açıklamalarda 2014 Aralık ayı doğumların 69 Ayı doldurmuş öğrencilerimizi ilkokula bekliyoruz açıklamasını yaparak. Erteleme ve okula erken başlama, okul kayıtları gibi gibi konuları da E-okul site üzerinde https://e-okul.meb.gov.tr/ öğrenebileceklerini ifade etti.

UYUM EĞİTİMLERİ NE ZAMAN?

Uyum eğitimleri ne zaman yapılacak? İlkokul eğitim ve ardından eğitim-öğretim ne başlamış olacak. Uyum eğitiminde aynı zamanda ders kitaplarını uyum programları gibi eğitim materyali daha hazırlanmış olacak.

OKULA GİTMEK İSTEYEMENLER NE YAPACAK?

Anaokulu, İlkokula Okula kimler kaydettirebilir? Kaydedilebilir yaş aralığında 69, 70, 71 aylık çocukların kayıt edilebileceğini ifade edilerek velilerin yapması gereken okul müdürlüğüne dilekçe vermeleri olduğunu ifade etti. Bu konuda herhangi bir hekim raporu gerek duyulmadığını açıkladı.

ERKEN KAYIT NASIL YAPILACAK? 

Erken kayıt yaptıracak öğrenciler ne yapmaları gerekiyor? Velilerden çocuklarının erken dönemde kaydettirmek isterlerse ki bu 66, 67 ve 68 aylık çocuklar için geçerli olacak okul müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapmaları halinde erken kaydı alabilecekler.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim