Bilindiği üzere bu sene liselere yerleştirme yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı ve öğrencilerin ev adreslerine göre en yakınındaki okullara gidebileceği belirtildi. Yine bazı okulların kalitesini düşürmemek ve sadece seçkin öğrencileri almak için sınavlar yapabileceği ve öğrencilerin bu okullara girebilmek için lise yerleştirme sınavına gireceği açıklanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir süredir lise yerleştirme sınavı giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu ve sonunda kamuoyuna MEB tarafından yapılan açıklama ile sınav giriş belgelerinin açıklandığı belirtildi. Peki öğrenciler ve veliler sınav giriş belgelerini nasıl alabilecek?

SORGULAMA EKRANI

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından liselere yerleştirme sınavı 2 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. Öğrenciler sınav giriş belgelerine e-okul veli bilgilendirme sitesi aracılığı ile ulaşabilecektir. Sınav giriş belgesinde belirtilen adreste öğrenciler sınava girecek olup liselere yerleştirme sınavında aynı gün iki bölüm halinde sınav yapılacak.

Çoktan seçmeli olmak üzere 90 soru sorulacak ve sınavın ilk bölümü sabah saat 09.30 diğer bölümü ise 11.30'da başlayacaktır. Adaylara ilk bölümde 50 soru sorulup 75 dakika verilecekken ikinci bölümünde adaylara 40 soru sorulup 60 dakikalık süre verilecektir.

Editör: TE Bilisim