Milli Eğitim Bakanlığına engelli öğretmen atama duyurusu geldi. 2018 ile 2016 yıllarında Engelli kamu personeli seçme sınavı EKPSS sınavına girmiş olan lisans düzeyinde mezun olan adaylar için atama takvimi MEB tarafından ilan edildi. Buna göre 750 engelli öğretmen alımı başvuru yapacak olan adayların sahip olması gereken başvuru şartları şu şekilde olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartları taşımaları,

2016 ya da 2018 EKPSS Lisans düzeyi sınavlarından en az 50 ve üzeri puan almış olmaları

Öğrenim düzeylerinin öğretmenlik alanlarında atanmalarına uygun olan bölümler arasında olmaları ve MEB talip Terbiye Kurulu 9 sayılı kurul kararına uyumlu olmaları,

Yurt dışı okullardan mezun olanlar için denklik belgesine sahip olmaları,

Eğitim Faküllerinden mezun olmayanlar için pedagojik formasyon belgesine yada ortaöğretim öğretmenliği tezsiz yüksek lisans sertifikasına sahip olmak gerekmektedir.

Daha önce öğretmenlik mesleğinden ya da devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmaları,

Daha önce öğretmen olarak atanan adaylar için başvuru son tarihi itibari ile 1 yıl bekleme süresi vardır. Bu serinin tamamlanmış olması gerekmektedir. Adaylık döneminde meslekten ayrılanlar için bu süre 3 yıl olarak doldurmak istenilecektir. Halen öğretmen olarak MEB'te çalışanlar bu atamalara başvuru yapamayacaklardır.

EKPSS sonucuna göre herhangi bir kadroya ataması yapılan adaylar da aynı eğitim düzeylerindeki puanı ile başvuru yapamayacaklar.

BAŞVURU VE TERCİH TARİHLERİ;

Engelli öğretmen alımı atama takvimi belli oldu. Başvurular Milli Eğitim bakanlığı resmi internet siteleri üzerinde açıklanan formaları doldurmak suretiyle açıklanan takvim doğrultusunda yapabilecekler. Başvurular şahsen yapılabilecek. Şahsen müracaat edemeyen adaylar için ise noter vekaleti olması ile gerçekleştirilebilecek. Başvurular için Milli Eğitim Müdürlüklerinde adaylarca onaylatılması gerekmektedir. Atama tercihleri elektronik ortamda yapılacak. Başvurular 3 Şubat ile 7 Şubat 2020 tarihleri arasında olacak. Atamaların yapılması ise 11 Şubat günü gerçekleştirilecek.

Açıklanan 750 kontenjandan en çok Sosyal bilgiler grubu öğretmenliğe ayrıldı. 97 Sosyal Bilgiler öğretmenliği, 96 Felsefe öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğinde 70, Türkçe 25, 50 Beden Eğitimi öğretmenliği, 49 Matematik Öğretmenliği olmak üzere toplamda 750 atama yapılacak.

Atama kılavuzu

Editör: TE Bilisim