Milli Eğitim Bakanlığı 20000 öğretmen alımı başvuruları başladı tercih kılavuzu!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Türkiye genelindeki okullara, birçok kadroda öğretmen alımı gerçekleştirilecektir. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Şubat ayı atamaları ardından ek atama müjdesini adayları vermişti. Yaptığı açıklamalarda tercih sürecinin 28 Ağustos tarihinde başlayacağını son başvuru tarihi ise 31 Ağustos 2020 tarihinde tamamlanacağını açıklamıştı. Hızlı bir tercih sürecinin yapılacağı atama başvurularının tamamlamasının ardından, 1 Eylül 2020 tarihinde sonuçlar e-devlet üzerinden açıklanacak.

MEB'TEN SON DAKİKA AÇIKLAMA!

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden son dakika açıklaması yaptı, Sözleşmeli öğretmen adaylarının tercih başvurularına ilişkin yapılan açıklamada; 19 bin 910 sözleşmeli kadro için istihdam sağlanacağı açıklandı. Başvuru yapmak için adayların aşağıdaki sayfa üzerinden gerekli başvurular tamamlanacak.

BAŞVURU İÇİN: https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-tercihi

KONTENJAN VE KADRO DAĞILIMI İÇİN: https://personel.meb.gov.tr/www/sozlesmeli-ogretmen-adaylarinin-tercih-basvurularina-iliskin-aciklama/icerik/1106

EN ÇOK ALIM YAPILACAK BRANŞLARI;

Atamalar 60 kadroda gerçekleştirilecek ve KPSS'den en az 50 ve üzeri puan almak gerekli olacak. En fazla alım sınıf öğretmenli kadrosunda olacak. 2831 kişi sınıf öğretmeni olarak atanacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği kadrosunda 1801 öğretmen alımı, İngilizce, Matematik, Okul Öncesi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, Türkçe öğretmenliği alanlarınadn en çok kadro ayrıldı.

İŞİN OLSA