Ülkemizde Mart ayından bu yana tüm eğitimler uzaktan devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kuruluna bağlı özel ya da resmi kurumlarda şu an için yüz yüze bir eğitim yok. Adaylar ve aileler ikiye bölünmüş durumda. Kimi aileler yüz yüze eğitim isterken kimi aileler istemiyor. MEB'den yeni bir açıklama yapıldı ve okulların açılacağı tarih açıklandı. Peki üniversiteler açılacak mı? Hangi ünive4rsiteler yüz yüze açılacak ya da eğitimleri uzatak yapacak?

MEB Bakanından Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şu günlerde neredeyse haftanın her günü televizyon ekranlarından bilgi vermektedir. Yeni verdiği bilgi de 15 Şubatta öğrencilerin okullara çağrılacağını söyledi. Yani korona virüs süreci eğer bugünlerde ki gibi devam ederse öğrencilerin okullara çağrılacağı müjdelendi. Peki YÖK ne diyor? YÖK'e bağlı üniversiteler ne olacak?

Üniversiteler Açılacak Mı?

Buna gre üniversitelerin açılma ya da açılmama kararlarının yine üniversitelere bırakılması bekleniyor. Bu durumda isteyen üniversitelerin rektörlükleri yüz yüze dersleri başlatacakken isteyen üniversiteler dersleri uzaktan yapacak.

Öğrenciler Ne İstiyor?

Uzaktan eğitimde sınav neredeyse yok ve çoğu üniversitede ödev ile öğrenciler 100 (AA) puanını alarak geçiyor. Adayların bir çoğu yaptıkları yorumda virüsten dolayı derslerin uzaktan olmasını talep etmediği, sınavın olmaması ve ders geçişlerinin daha kolay olmasından dolayı sistemi yorumladığı görüldüğü belirtiliyor. Öyle ki üniversite mezun sayısında diğer senelere göre rekora ulaşıldı.