Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamalarda 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruların başladığı ve atama bekleyen öğretmenlerin yapacakları başvurular ile şansalarını bir kat daha arttıracağının sinyalleri verildi. Atama bekleyen öğretmenler tarafından yapılacak olan başvurularda öncelikli olarak adayların genel başvuru şartlarına uymaları gerektiği ardından başvuru takviminde yer alan tarihlere göre kendilerini ayarlamaları gerektiği bildirildi.

Başvuru Takvimi

MEB tarafından yayınlanan takvime göre 26 Mart 2019 tarihinde başlayacak olan ön başvuru tarihi 1 Nisan 2019 tarihinde sona erecek. Ön başvurudan geçen adaylar 5 Nisan 2019 tarihinde sözlü bir mülakata girecekleri belirlendi. Ön mülkatı geçtikten sonra sözlü sınava giren kişiler 12 Haziran 2019 ve 30 Haziran 2019 tarihlerinde sınava tabii tutulacaktır. Sözlü sınavları da geçtikten sonra 4 Temmuz 2019 takviminde sonuçlar açıklandıktan sonra adaylara 2 gün boyunca itiraz hakkı tanınacaktır. (10 Temmuz 2019) Yapılan itirazlar ise 16 Temmuz 2019 tarihinde sonlandırıp adayların alım işlemleri başlanacağı açıklanmıştır.

Başvuur Şartları

Başvuru yapacak olan adaylardan istenilecek başvuru şartları şu şekildedir; " 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesine göre genel şatlar, türk vatandaşı olmak, mezun olunan yükseköğretim programı, bakanlığın öğretmenliğe atanacak tespitine ilişkin karara göre atama yapmak, öğretmenliğe kaynak teşkil etmek ve mezun öğrenci ihtiyacını karşılamak, ortaöğretim alan öğretmenliği, tezsiz yüksek lisans ya da pedagojik formasyon programı, formasyon eğitim sertifika programı" gibi birçok programı başarıyla tamamlamış olmak. 2017-2018 yıllarında yapılan KPSS sınavlarından 50 puan üzeri almak ve devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğindne çıkarılmaya gerektiren bir ceza almamış olmak" adaylardan istenilen başvuru şartlarından biridir. 

Başvuru Nasıl Yapılır

Başvuru yapmak isteyen adaylar MEB resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilmektedirler.