Eğitim sisteminde köklü değişiklikler devam ediyor. 15 tatilindeki değişikliklerin ardından Bakan Selçuk, yaz tatilinin 15 gün daha kısalacağı ifade edildi. Bakan Selçuk'un çok önemli açıklamaların detayları şu şekilde;

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kanal 7 ekranlarında yayımlanan Başkent Kulisi programında Gazeteci Mehmet Acet'in sorularını cevaplandırdı. Yapılan açıklamalarda gündeme ilişkin pek çok konuda değerlendirmeler oldu. Önemli başlıklardan bir tanesi de eğitim sistemi ile ilgili oldu.

2023 vizyon belgesinde ortaya koyulduğunu ifade eden Bakan Selçuk, tatillerin uzun olmasının öğrenme konusunda bazı problemlere neden olduğunu ifade etti. Öğretmenlerin eğitim dönemi boyunca yoruldukları için ara tatillerin amacı öğretmenlerin dinlenmesidir diyen bakan Selçuk, verilerin ve öğrencilerin tatillerden memnun olduğunu ifade etti.

YAZ TATİLİ 15 GÜN KISALACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaz tatili hakkında yaptığı değerlendirmelerde " 3 aylık yaz tatili gerçekten çok verimsiz ve çok uzun. Aklınıza gelen 30 ülkede bu kadar uzun 3 aylık yaz tatili yok. İleride sezona yaymak koşuluyla yaz tatili 15 gün daha kısalabilir." dedi.

2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

MEB 2019-2020 eğitim öğretim takvimine göre ikinci yarı yıl eğitim öğretim dönemi 3Şubat tarihinde başlayacak. 6 Nisan ile 10 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatil olacak. 19 Haziran tarihinde 11 hafta yaz tatili uygulanacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim