Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün EBA Tv üzerinden; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ilk dersinin vermesini ardından uzaktan eğitime başlattı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitimleri ne kadar süre ile devam ettireceği, ücretli öğretmenlerin maaşlarının ödenip ödenmeyeceği gibi sorular merak ediliyor. Bakan Selçuk geçtiğimiz haftaki açıklamalarda ücretli öğretmenler ile ilgili soruya teknik bir konu olarak açıklama yapmış ve ilerleyen günlerde bu konuda açıklamaların yapılacağını ifade etmişti. 

Bakan Selçuk eğitim sisteminde TRT Eba Tv üzerinde ve Eba.gov.tr adresi üzerinden yapılacak eğitimler ile ilgili uzayıp uzamayacağını kısa zaman içerisinde net kararlarını toplum ile paylaşacaklarını aktardı. Ayrıca okulların hemen açılmasında ya da eğitime ara vermenin uzaması durumlarındaki tüm senaryoların hazır olduğunu ifade edildi. 

SINAVLAR ZAMANINDA YAPILMASI ÖNEMLİ!

Milli Eğitim Bakanlığının sürdürdüğü LGS sınavı ile ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavlarının zamanında yapılmasını önemsediklerini aktaran Selçuk, öğrencilerin sınav hazırlıkları ile ilgili değişikliğin başka streslere yol açabildiğini aktardı. Zaman içerisinde bu sınavlarda gerekli olan kararı vereceklerini aktardı. Sınavların online olma ihtimalini olmadığını aktardı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER MAAŞI;

Açıklamada "Şu an bir kriz var böyle bir durumda çözüm üretilebilir mi? Şu anki mevzuatta bu görülmüyor. Türkiye'de esnaf, sanatkar, işletmeciler, sanayiciler herkes kendi katmanında bazı sıkıntılar yaşıyor. Cumhurbaşkanımız büyük bir paket açıkladı. Bu paketin ayrıntılı, teknik çalışmalarını uzmanlar yapıyor." dedi. Zaman içerisinde açıklamaların yapılacağı ifade edildi.  "Biz, değerlendirmeleri, teknik açıklamaları, bunun hukuksal karşılığını netleştirelim ondan sonra bu konularla ilgili açıklamalar peyderpey yapılır." dedi.