MEB Bakan Selçuk Önemli Açıklamalar! Uzaktan Eğitimin Nasıl Yapılacak? 

Koronovirüs'ün yayılımının azaltılması ve etkinin azalması için 16 mart tarihinde okullara bir hafta ara verilecek. MEB Bakanı Selçuk ayrıntılar için basın açıklaması yaptı.

23 Mart pazartesi tarihinden itibaren evdeki uzaktan eğitim sürçleri başlayacak. Elazığ depremi sonrasında depremzede öğrencilere yapılan telafi eğitim ağı yenilenen yüzü ile yeni dönemde önemli bir görev üstelenecek. Uzaktan eğitim ile derslerin sürdürülmesi sağlanacak. İlk ve orta öğretim okullarda dersler yeniden yapılandırılacak. TRT üzerinden ders yayınları verilecek. MEB bir alt yapı hazırlandığını aktarıldı. Televizyon ve internet  işbirliği ile birlikte bir çalışma yaptıklarını aktardı. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından tüm kamu oyu ile paylaşılacak.

MEB BAKANI SELÇUK'TAN UZAKTAN EĞİTİM AÇIKLAMASI!

Yükseköğrenim kurumlarına hazırlanan öğrenciler için eğitim bilişim ağından ücretsiz ağ üzerinden hazırlarlarına devam edilecek. Ayrıca tüm operatörlerde 3 GB internet sunulacak. Diğer açıklamalarda ise MEB ders ortamını eve taşıyacak sistemi için TRT ekranı, internet ortamından ortaklaşa öğrencilere aktarılacak. Nasıl bir sistem işleyeceğini. Yeni gelişmeler içinMEB resmi internet sitelerinden takip edebilecek. Uzaktan eğitim içeriklerinin hazırlandığını aktaran Bakan Selçuk, öğrencilerin normal eğitim temposunda eğitimlerine devam edeceklerini aktardı. Bu kapsamda eba.gov.tr adresinden açıklanacak. sistem üzerinden sınıf ortamındaki kişilerle bağı devam edecek. Ücretsiz internet sağlanacağını aktaran Bakan Selçuk eğitimlerin yüz yüze eğitim imkanına dönüş sağlandığında telafi derslerin yapılacağını aktardı.

ÖĞRETMENLERE DE TATİL!

Uzaktan eğitim içerikleri tamamlandı. Ayrıca MEB Bakanı koronavirüse karşı tedbirler kapsamındaki çalışmalarında okullarda öğrenci ve velilere bazı çalışmalar sunulduğunu aktardı. Öğrencilerin bir haftalık tatil sürecinde evde dinlenmelerini istedi. 23 Mart 2020 tarihinden itibaren ders ortamının eve aktarılacağını açıklayan Bakan Selçuk MEB’e bağlı tüm kreşlerinde aynı sistemin söz konusu olacağını aktardı.Aynı zamanda özel okullarda da tatil olacağını aktardı. Öğretmenlerin de evde dinlenemlerini ve acil durum olamdıkça şehir dışına çıkmaması istenildi.

Editör: TE Bilisim