Milli Eğitim Bakanlığına EKPSS ile 750 öğretmen alımı yapılacak. Sözleşmeli kadrodaki öğretmen alımlarında kadro dağılımı belli oldu. 2020 Engelli öğretmen personeli alımına ilişkin başvuru işlemleri basvurular.meb.gov.tr adresi üzerinden alınmaya başlandı. Başvuru adımları şu şekilde;

BAŞVURU ADIMLARI;

http://basvurular.meb.gov.tr/bsv3/engellimemurbsv/tckimliksor.aspx adresine giriş yaparak, üst bölümde bulunan güvenlik kodunu girmek, Nüfus cüzdanı seri no ya da cilt numarasını giriş yapmak, T.C: Kimlik numarasını giriş yapmak, başvuru türü bölümünde öğretmenlik seçili olacak. Adaylar için halen bir kamu kurumunda öğretmen olarak çalışanlar için birinci alanı daha önce 2016 yada 2018 KPSS ile herhangi bir kadroya yerleşmeyenler için ikinci alanı işaretlemeleri gerekmektedir. Adayların Başvuru yapabilmeleri için geçerli bir EKPSS puanı bulunması gerekmektedir. Öğretmen kadrosu dışında memur olarak daha önce EKPSS ile atanan adayların öğretmenlik alımlarında tercih yapabilecek mi? Bu konuda ilan kılavuzunu iyice inceleyebilirsiniz. Başvuruları şahsen yapma imkanı olmayanlar vekalet ile yapabilirler. Adayların 10 tercih hakkı bulunuyor.

Atama kılavuzu için tıklayın

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Atamalar 11 Şubat tarihinde yapılacak olan öğretmen alımlarında 7 Şubat 2020 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

EKPSS SINAVI

Ayrıca ÖSYM üzerinden EKPSS sınavı başvurular 12 Şubat tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvurularını bu tarihe kadar tamamlamış olması gerekiyor. Ödemelerini ise 13 Şubat 2020 tarihine kadar ödemiş olmaları istenilmektedir. 26 Nisan 2020 tarihinde saat 10:15'te ekpss sınavı gerçekleştirilecek.

2020 EKPSS başvuruları için tıklayın

İŞİN OLSA