Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere ilk aşaa da 60 bin tablet dağıtımını gerçekleştirdi. Uzaktan eğitime geçileceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemesinden sonra yeniden tablet dağıtılacak mı soruları gelirken Milli Eğitim Bakanlığı duyuruyu yaptı ve 60 bin tablet dağıtımının tamamlandığı, 30 bin tablet dağıtımının daha yapılacağını belirtti. Buna göre ihtiyaç sahiplerine 30 bin tablet daha dağıtılacak. Peki 30 bin tablet dağıtımı nasıl yapılacak, kimlere verilecek, nasıl başvuru yapılıyor?

Tablet Dağıtımına Nasıl Başvurulur?

Milli Eğitim Bakanlığı her hangi bir duyuru sayfası ya da resmi yazıyla tablet dağıtımına başvuru yapıldığında yönelik açıklama yapmadı. Öyle ki öğrencilerin kayıtları üzerinden maddi olanak sıkıntısı çeken öğrencilerin durumlarının İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirildiği ve  o vasıta ile öğrencilere tabletlerin dağıtıldığı ön görülmektedir.

Her hangi bir sayfa üzerinden tablet başvurusu yapılmadığı için velilerin ya da öğrencilerin müracaat etmesine gerek bulunmamaktadır. Öğrenci kayıtları sırasında alınan bilgilerin ve evrakların doğrultusunda maddi imkanı olmayanlara 30 bin tablet daha dağıtılacak. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan tabletlerin en kısa süre içerisinde öğrencilere ulaştırılması beklenmektedir. Buna göre 500 bin tablet dağıtımı hedefinde Milli Eğitim emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim