MEB az önce yayımladığı duyuruya göre tercih kılavuzunu yayımladı. 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanan LGS sonuçları ardından tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre tercih işlemleri önümüzdeki hafta başında başlayacak. peki kimler tercih yapabilir?

TERCİH ŞARTLARI NEDİR?

a) 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,

b) Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,

c) Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

LGS tercihleri 20 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak. Bu yönde adaylar en geç 29 Temmuz 2020 tarihine kadar tercih yapabilecekler.

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN